Atletka Denisa Helceletová se stala dodatečně mistryní Evropy

Bývalá běžkyně Denisa Helceletová, odchovankyně vítkovické atletiky, by se měla po dopingu vítězky stát dodatečně a již po skončení kariéry mistryní Evropy v běhu na 400 metrů překážek. Ve finálovém závodě v roce 2012 v Helsinkách doběhla česká reprezentantka tehdy závodící pod jménem Rosolová druhá za Irinou Davydovovou z Ruska, v jejímž biologickém pasu se objevily nesrovnalosti nasvědčující o užití dopingu či manipulaci se vzorky.
K bronzové medaili ze stejného závodu by se měla posunout původně čtvrtá Zuzana Hejnová. Helceletové má navíc připadnout bronz ze šampionátu o dva roky později v Curychu, kde Davydovová doběhla třetí.

„Tak to jsem se mezi krmením a úklidem stala mistryní Evropy, to je dobrý,“ řekla Blesku Helceletová, jež ukončila kariéru v roce 2017 a v současnosti vychovává s manželem desetibojařem Adamem Sebastianem Helceletem tříletou Evelyn a půlroční Anastasii.

Related posts

Vyhlašovatelem ankety je Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Všesportovním kolegiem Moravskoslezského kraje. Garantem sportovní části ankety je Moravskoslezská krajská organizace České unie sportu.