Ostravské plavkyně jsou českými mistryněmi

Do posledního závodu, který rozhodl o celkovém triumfu, to bylo pořádné drama. Plavkyně Bára Matošková, Natálie Tužilová, Clementina Fraňková a Dominika Geržová ale měly ve finále I. ligy družstev v Českých Budějovicích skvělou formu i pevné nervy. Ve štafetě na 4×100 metrů volný způsob porazily favorizovanou Plzeň a po třech letech se tým žen KPS Ostrava radoval z českého titulu. Celou soutěž vyhrál o jeden bod.
„Od prvních disciplín sváděla boj o vítězství pouze dvě družstva. Většinu času vedla Plzeň, ale my jsme se vždy dokázali dotáhnout, nebo ji na chvíli lehce přeskočit. Před závěrečnou kraulovou štafetou jsme na ni ztráceli pět bodů, a jelikož rozdíl mezi 1. a 2. místem je 6 bodů, byl náš úkol jasný – zvítězit. To se nakonec povedlo o pouhých 90 setin,“ radoval se z mistrovského titulu ostravský trenér Libor Kohut. Dalšími členkami týmu byly Daniela Jandová, Karolina Kišová, Vanda Švidrnochová a Andrea Vojtalová.

 

 

Related posts

Vyhlašovatelem ankety je Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Všesportovním kolegiem Moravskoslezského kraje. Garantem sportovní části ankety je Moravskoslezská krajská organizace České unie sportu.