Tenistka Petra Kvitová je pyšná na konec sezony

Na úplný závěr zažila jednu premiéru: poprvé si zahrála v Mexiku. Petra Kvitová na turnaji WTA 1000 v Guadalajaře prohrála ve druhém kole s Kanaďankou Andreescuovou, čímž zakončila svůj tenisový rok 2022. Jak ho hodnotí?
„Nezačal pro mě moc dobře, bojovala jsem se zraněními i obtížemi, ale cítím, že se mi podařilo věci otočit a teď na konci sezony se na sebe cítím pyšná,“ napsala Kvitová v sobotu na Instagram.
Připomněla tak, že od lednových akcí v Austrálii se potýkala s bolavým zápěstím, které ji provázelo dlouhé měsíce. Hlavně kvůli tomu měla česká tenistka v polovině června bilanci 10:13. Po vyřazení ve druhém kole Roland Garros vyprávěla: „Tenis mě pořád baví, ale motivaci někdy hledám těžko.“
Na červnovém podniku v Eastbourne ztratila jediný set a prosvištěla ke kariérní trofeji číslo 29, ve finále smetla Lotyšku Ostapenkovou.
„Ten titul spadl z nebe,“ vyprávěla o několik dní později. „Asi nikdo něco podobného nečekal. A já po dosavadním průběhu sezony už vůbec ne. Měla jsem spoustu zranění. Bylo to nahoru – dolů, spíš teda dolů.“
A nyní při bilancování sezony si triumfu váží ještě víc: „Ukázal mi, že se pořád můžu měřit s nejlepšími.“
 

Related posts

Vyhlašovatelem ankety je Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Všesportovním kolegiem Moravskoslezského kraje. Garantem sportovní části ankety je Moravskoslezská krajská organizace České unie sportu.