SKI areály v kraji investovaly do vybavení

Nadcházející zimní sezona bude pro lyžaře v našem regionu velmi lákavá. SKI resorty totiž masivně investovaly do svého vybavení, které má lyžařům přinést především vyšší komfort.

Například resort SKI Kopřivná pořídil špičkovou šestisedačkovou lanovku s  bublinou a vyhříváním. „Investovali jsme do lanovky a nové sjezdovky 150 milionů korun. Cílíme hlavně na rodiny s dětmi, které teď u nás mají veškerý servis,“ informoval šéf areálu Libor Petrů. Ve středisku by mohly trénovat i nejlepší mladí lyžaři z kraje. Například Gabriela Capová bude bojovat o účast na olympiádě 2018.

Stejně tak Skiareál Skalka v Ostravě zakoupil nákladné zařízení: speciální zasněžování, které lze použít i v plusových teplotách. Skalka se nachází v nadmořské výšce pouhých 200 metrů, což v minulosti komplikovalo provoz. Nyní areál slibuje velmi dlouhou sezonu.

Related posts

You must be logged in to post a comment.
Vyhlašovatelem ankety je Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Všesportovním kolegiem Moravskoslezského kraje. Garantem sportovní části ankety je Moravskoslezská krajská organizace České unie sportu.