MSJ v Ostravě a v Třinci: Zlato pro Kanadu, Češi až sedmí

Kanaďané ovládli šampionát v Ostravě a v Třinci i přesto, že ve skupině podlehli Rusku 0:6 a ve finále prohrávali se stejným soupeřem ještě devět minut před koncem 1:3. Stejně si nakonec po vítězství 4:3 odvážejí z MS kraje titul. „Tomu týmu jsem od začátku věřil. Ve skupině jsme si prošli horšími chvilkami, ale v play off už to byla obvyklá kanadská touha po titulu. Vážím si toho, že se náš tým nevzdal, ani když v poslední třetině prohrával,“ hodnotil Tom Renney, šéf Kanadského hokejového svazu. „Po úvodní porážce od České republiky se naše výkony postupně zlepšovaly. Titul jsme moc chtěli, ale nakonec to bohužel o kousek nevyšlo,“ litoval Igor Larionov, asistent trenéra Ruska „20“.

Češi po čtvrtfinálovém vyřazení od Švédska nakonec skončili na sedmém místě. A tak sklidili uznání aspoň jako pořadatelé. „Vy jste vynikající organizátoři, což se potvrdilo i tentokrát. Byl jsem nadšený z návštěvnosti a vůbec všechno klapalo na jedničku,“ chválil prezident IIHF René Fasel.

Z bronzových medailí se radovali po vítězství nad Finskem 3:2 Švédové.

Related posts

Vyhlašovatelem ankety je Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Všesportovním kolegiem Moravskoslezského kraje. Garantem sportovní části ankety je Moravskoslezská krajská organizace České unie sportu.