Sokol Moravská Ostrava 2 vychovává mladé zápasníky

Baník Ostrava OKD patřil k nejslavnějším zápasnickým klubům v republice. Vychoval spoustu šampionů, například olympijského vítěze Vítězslava Máchu. Před lety ale zanikl. Na jeho slávu se snaží navázat oddíl Sokol Moravská Ostrava 2, který má své tréninkové prostory na Varenské ulici.

„Bylo nám líto, že zápas v Ostravě skomírá, proto jsme se rozhodli založit nový zápasnický potěr,“ vysvětlil manažer klubu Daniel Havlík. „Rádi bychom vychovali budoucí šampiony, ale také dali šanci dětem, které chtějí sportovat a zlepšit si svou fyzickou kondici.“

Nové prostory na Varenské ulici přilákaly další mladé zápasníky, teď už jich pravidelně trénuje třicet. „Zápas je výborný sport pro všeobecnou přípravu, ale také jako vhodný doplněk k fotbalu, hokeji a dalším populárnějším sportům,“ doplnil sportovní manažer Karel Vavřička.

Nábor nových členů probíhá celoročně na každém zápasnickém tréninku.

Related posts

You must be logged in to post a comment.
Vyhlašovatelem ankety je Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Všesportovním kolegiem Moravskoslezského kraje. Garantem sportovní části ankety je Moravskoslezská krajská organizace České unie sportu.