Ostrava ožila světovým juniorským krasobruslením

Téměř kompletní světová juniorský špička se sjela do Ostravar Arény na soutěž ISU Junior Grand Prix v krasobruslení. Mezi favority na medaili patřil i český junior Matyáš Bělohradský, kterému ale zoufale nevyšel krátký program, ve kterém dvakrát spadl. „Matyášovi jsem pogratuloval k nejhorší jízdě v kariéře,“ trpce se usmál jeho trenér Tomáš Verner. „Trénujeme na to několik týdnů a on se nakonec takto sesype, nechápu.“

Bělohradský si polepšil ve volné jízdě, ale na lepší než desáté místo to nestačilo. O dvě příčky jej tak předčil Radek Jakubka, který jel svůj poslední sólový závod. Jako svého nového partnera si jej vybrala juniorská mistryně světa Anna Dušková, a tak Radek se bude výhradně věnovat sportovním dvojicím. „Volná jízda byla má nejlepší v životě, lépe jsem se ani rozloučit nemohl,“ radoval se Jakubka z 8. místa. Ani jedna z trojice českých reprezentantek Hanzlíková, Janiczková a Štěpánová se mezi evropskou elitu neprosadila.

Během závodů oznámil předseda Českého krasobruslařského svazu Stanislav Žídek kandidaturu České republiky na ME a MS dospělých. „Pokud vše dobře půjde, mohl by se jeden z těchto šampionátů do Ostravy dostat někdy v roce 2023 nebo 2024,“ potvrdil Žídek.

Related posts

Vyhlašovatelem ankety je Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Všesportovním kolegiem Moravskoslezského kraje. Garantem sportovní části ankety je Moravskoslezská krajská organizace České unie sportu.