Oštěpařka Ogrodníková zahájila olympijskou kariéru na ODM

Ostravská oštěpařka Nikola Ogrodníková získala Cenu hejtmana MS kraje za rok 2021, ale životní úspěch zaznamenala až v letošním roce. Na olympiádě v Paříži vybojovala senzačně bronz, čímž překvapila nejen sportovní svět, ale i sebe.

„Člověk před olympiádou doufá v úspěch, což by pro mě byla i účast ve finále. Ale že z toho bude nakonec medaile, to byl pro mě příjemný šok. Stále si to užívám,“ prohlásila Ogrodníková, která nechyběla při představení maskota Olympiády dětí a mládeže. Tu zimní bude v lednu 2025 hostit právě MS kraj.

„Na ODM jsem startovala dvakrát a hlavně ta první účast byla pro mě obrovským povzbuzením v kariéře. Byla se na mě podívat celá rodina, moc jsem si to užila. Ale netušila jsem tehdy, že budu startovat na olympiádě dospělácké a dokonce z ní přivezu medaili,“ radovala se sympatická oštěpařka.

Related posts

Vyhlašovatelem ankety je Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Všesportovním kolegiem Moravskoslezského kraje. Garantem sportovní části ankety je Moravskoslezská krajská organizace České unie sportu.