Ostravští plavci sbírali medaile na mistrovství ČR

V Plzni se konalo Zimní mistrovství ČR juniorů a dospělých. Za Klub plaveckých sportů Ostrava se závodů zúčastnilo 27 plavců. Toto mistrovství je vrcholem sezóny roku 2022 na krátkém bazéně, proto se na něj ostravští plavci velmi precizně připravovali. Po letní přípravě absolvovali soustředění v zahraničí, několik přípravných závodů a na vrchol sezóny se připravili dokonale.

Účastník Mistrovství světa juniorů, které se v létě konalo v peruánské Limě, Tobias Kern, se svými výkony zařadil mezi nejlepší závodníky mistrovství, jeho výkony byly na velmi vysoké úrovni a tím nejvýraznějším bylo vítězství v závodě 100 volný způsob, jak v kategorii juniorů, tak v kategorii dospělých. Jeho přiblížení k českému rekordu je už velmi vysoké.

Stejným způsobem oslnila svými výkony plavkyně Vanda Švidrnochová, účastnice Evropského olympijského festivalu mládeže v Bánské Bystrici. Přestože je svým věkem Vanda zařazena do kategorie mladších juniorek, dokázala zvítězit také v kategorii OPEN, tedy dospělých a stala se mistryní ČR v disciplíně 200 znak.

Skvělé výkony podávali také další medailisté, čeští reprezentanti z řad ostravského klubu – Ondřej Slavík, Anna Šťávová, Samuel Hübscher, Clementina Fraňková a další.

Related posts

Vyhlašovatelem ankety je Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Všesportovním kolegiem Moravskoslezského kraje. Garantem sportovní části ankety je Moravskoslezská krajská organizace České unie sportu.